Wat is… ? (productinfo)

De website bevat een aantal technische termen.
Hieronder vindt u de verklaring voor de meest opvallende begrippen.

 1. Wat is… KAPOK?
 2. Wat is… DONS?
 3. Wat is… POLYESTER?
 4. Wat is… MICROVEZEL?
 5. Wat is… MEMORY FOAM?
 6. Wat is… BAMBOE?
 7. Wat is… TIJK?
 1. Wat is… KAPOK?
  Kapok is een product van de kapokboom. Uit de rijpe vruchten van de kapokboom vormt zich een pluk zachte vezels. Het is zacht en luchtig, het lijkt een beetje op katoen. Van nature is kapok anti – bacterieel en heeft als vulling een langere levensduur als katoen.
 2. Wat is… DONS?
  Er is een enorm verschil tussen een kussen/dekbed uit dons of een kussen/dekbed uit pluimen.
  Donsveren zijn de haartjes die de gans, of de eend onder de pluimen van isolerende warmte voorziet. Dons heeft geen harde steel, die de pluimen wel hebben.
  BELANGRIJK: wij werken enkel met gecontroleerde echte Europese ganzendons.
  Wij vinden het belangrijk dat GEEN dieren slecht behandeld worden! De Europese richtlijnen zijn zeer duidelijk, en we zijn hier zelf zeer strikt in!
 3. Wat is… POLYESTER?
  Polyester wordt gewonnen uit de petroleum sector. Het is dus een synthetische stof die enkele voordelen heeft. Het kan voor enorm veel toepassingen gebruikt worden, in de textielweverijen is het een dankbaar product omdat het strijkvrij is. Het is ook ijzersterk. Polyester wordt bij ons vooral gebruikt als vulmiddel van kussens en dekbedden. Het is vrij goedkoop als product, maar heeft een minder lange levensduur als bijvoorbeeld vulmiddelen zoals kapok, dons of boekweit.
 4. Wat is… MICROVEZEL?
  Microvezel wordt ook gemaakt uit polyester (zoals hierboven vermeld). Hierbij wordt de geweven stof bedoeld. Polyester kan met een microscopisch fijne draad een perfect dicht geweven stof bekomen. Deze stof noemen we “microvezel”. Microvezel is minder ademend dan natuurlijke vezels zoals katoen, mensen die snel transpireren kunnen dit als onaangenaam ervaren.
 5. Wat is… MEMORY FOAM?
  Dit is een term dat veelal in de matrassen – wereld gebruikt wordt. Memory foam is een schuim dat de eigenschap heeft om een ideale drukverdeling te creëren. Door deze drukverdeling gaat het lichaam beter ondersteund worden, zullen ook de grootste pijnpunten verlicht worden en zelfs de bloedsomloop zal verbeteren.
  Memory foam is temperatuur – gevoelig, je zal merken dat het harder wordt naarmate het kouder wordt. Geen paniek, je lichaamswarmte zorgt ervoor dat het schuim zich reguleert en altijd haar eigenschappen behoudt.
 6. Wat is… BAMBOE?
  Het grote voordeel aan bamboe is dat de natuur er baat bij heeft.
  Het groeit veel sneller als andere reguliere grondstoffen, heeft dus minder water nodig en kan meerdere keren per jaar geoogst worden.
  Door de holle structuur kan het veel vocht opnemen, wat het interessant maakt voor mensen die veel zweten. Het heeft een anti – bacteriële werking en is soepel en zacht. Het regulerend karakter maakt dat het koel aanvoelt in de zomer, en warm in de winter. (vandaar dat men het ook als een 2e huid benoemd)
 7. Wat is… TIJK?
  Het doek rond het kussen (of dekbed) is in professionele bewoordingen simpelweg: “tijk”.